Bennünk élő XX. század – 1914-1920 ← Ezüst Sirály

Meghívó Bennünk élő XX. század – 1914-1920 (folytatás)

Október 26-án, pénteken 18:30-​tól: Bennünk élő XX. század – Beszélgető-est.

Családi és egyéb emlékek, bennünk élő történetek átbeszélésének, megosztásának ad teret az est. A téma az 1914 és 1920 közötti időszak: az első világháború, forradalmak, Trianon. …read more

Október 26-án, pénteken 18:30-​tól: Bennünk élő XX. század – Beszélgető-est.

A XX. század egy igen ellentmondásos évszázad volt. Miközben a technológiai és gazdasági fejlődés csodájával gazdagította nemzedékek sorát, aközben megrázkódtatások sorát is magával hozta. Aligha akad család ma a Kárpát-​medencében, amelyik ne szenvedte volna meg ezek egyikét, vagy akár mindegyikét. Benne vannak a mindennapjainkban, ahogy egy-​egy szót, gesztust, jelképet teljesen máshogy tudunk meghallani, megélni.

Első lépésként beszélni érdemes róluk. Beszélni, beszélgetni, valahogy megbeszélni, hogyan él bennünk az elmúlt évszázad. Hogy ne pusztán ijesztő árnyként, vagy tévképzetként éljen velünk, hanem a földolgozásuk által magunkévá tehessük a benne rejlő hasznos tapasztalatokat és fölszabadulhassunk a már szükségtelenül gátló béklyóktól.

A most következő alkalommal folytatjuk a szeptemberben megkezdett témát: az 1914 és 1920 körüli időszakról lesz, azaz az I. világháborúról, a „forradalmakról” és Trianonról.

Mindenkit várok szeretettel, október 26-án, pénteken 18:30-​tól, a KÖZépPONT-​ban (XII. ker. Kiss János altábornagy utca 26.)

Az eseményt követheted a facebookon is.


A Bennünk élő XX. század beszélgető-est egy sorozat, amelyre minden hónap utolsó péntekén kerül sor. Az est várhatóan minden alkalommal egy rövid bevezető előadással, vagy filmvetítéssel kezdődik, amit a személyes és családi emlékek fölidézése és átbeszélése követ.

Az első alkalommal, bevezető jelleggel a XX. század és a családi emlékezetek viszonyáról volt szó, majd pedig a „boldog békeidőkről”, a XX. százaz első éveiről.

A sorozatba bámikor be lehet kapcsolódni.