Bennünk élő XX. század – hatvanas-hetvenes évek ← Ezüst Sirály

Meghívó Bennünk élő XX. század – hatvanas-hetvenes évek

Május 24-én, pénteken 18:30-​tól: Bennünk élő XX. század – Beszélgető-est.

Családi és egyéb emlékek, bennünk élő történetek átbeszélésének, megosztásának ad teret az est. A téma a hatvanas-hetvenes évek időszaka. …read more

Május 24-én, pénteken 18:30-​tól: Bennünk élő XX. század – Beszélgető-est.
(Kivételesen nem a hónap utolsó, hanem az utolsó előtti péntekjén.)

A most következő alkalommal a hatvanas-hetvenes évek időszaka lesz terítéken.

Aki még nem volt jöjjön bátran, van tere az új emlékeknek.


A XX. század egy igen ellentmondásos évszázad volt. Miközben a technológiai és gazdasági fejlődés csodájával gazdagította nemzedékek sorát, aközben megrázkódtatások sorát is magával hozta. Aligha akad család ma a Kárpát-​medencében, amelyik ne szenvedte volna meg ezek egyikét, vagy akár mindegyikét. Benne vannak a mindennapjainkban, ahogy egy-​egy szót, gesztust, jelképet teljesen máshogy tudunk meghallani, megélni.

Első lépésként beszélni érdemes róluk. Beszélni, beszélgetni, valahogy megbeszélni, hogyan él bennünk az elmúlt évszázad. Hogy ne pusztán ijesztő árnyként, vagy tévképzetként éljen velünk, hanem a földolgozásuk által magunkévá tehessük a benne rejlő hasznos tapasztalatokat és fölszabadulhassunk a már szükségtelenül gátló béklyóktól.

Mindenkit várok szeretettel, május 24-én, pénteken 18:30-​tól, a KÖZépPONT-​ban (XII. ker. Kiss János altábornagy utca 26.)

Az esemény követhető a facebookon is.