Bennünk élő XX. század – negyvenes-ötvenes évek ← Ezüst Sirály

Meghívó Bennünk élő XX. század – negyvenes-ötvenes évek (folytatás)

Március 29-én, pénteken 18:30-​tól: Bennünk élő XX. század – Beszélgető-est.

Családi és egyéb emlékek, bennünk élő történetek átbeszélésének, megosztásának ad teret az est. A téma a negyvenes-ötvenes évek időszaka. …read more

Március 29-én, pénteken 18:30-​tól: Bennünk élő XX. század – Beszélgető-est.

A XX. század egy igen ellentmondásos évszázad volt. Miközben a technológiai és gazdasági fejlődés csodájával gazdagította nemzedékek sorát, aközben megrázkódtatások sorát is magával hozta. Aligha akad család ma a Kárpát-​medencében, amelyik ne szenvedte volna meg ezek egyikét, vagy akár mindegyikét. Benne vannak a mindennapjainkban, ahogy egy-​egy szót, gesztust, jelképet teljesen máshogy tudunk meghallani, megélni.

Első lépésként beszélni érdemes róluk. Beszélni, beszélgetni, valahogy megbeszélni, hogyan él bennünk az elmúlt évszázad. Hogy ne pusztán ijesztő árnyként, vagy tévképzetként éljen velünk, hanem a földolgozásuk által magunkévá tehessük a benne rejlő hasznos tapasztalatokat és fölszabadulhassunk a már szükségtelenül gátló béklyóktól.

A most következő alkalommal, folytatva a februárban megkezdett témát,  a negyvenes-ötvenes évek lesznek terítéken.

Mindenkit várok szeretettel, március 29-én, pénteken 18:30-​tól, a KÖZépPONT-​ban (XII. ker. Kiss János altábornagy utca 26.)

Az eseményt követheted a facebookon is.