Alapozó gyűjtés – öt héten át ← Ezüst Sirály

Alapozó gyűjtés – öt héten át

Augusztus 15. és szeptember 19. között gyűjtés zajlik az Ezüst Sirály Közéleti Műhely javára. Az öt hétig tartó gyűjtés célja, hogy az Ezüst Sirály megtegye az első lépéseket a pénzügyi önállóság irányába. A gyűjtés alapelve, hogy mindenki a saját jóérzése szerint válassza meg a támogatás mértékét. …read more

Szeptember 19-ig gyűjtés zajlik az Ezüst Sirály Közéleti Műhely javára. Az öt hétig tartó gyűjtés célja, hogy az Ezüst Sirály megtegye az első lépéseket a pénzügyi önállóság irányába.

A Műhely 2017 óta működik és fő feladatának a közjó szolgálatát tekinti. A kezdetekről egy évkönyv nyújt áttekintést, az utóbbi idők munkájába a nemzeti ünnepeken és megemlékezéseken elhangzott beszédek adnak bepillantást. A gyűjtés időszaka alatt pedig megjelenik néhány cikk, amelyek a jövőre vonatkozó terveket mutatják be.[*]

Sok különböző ember hallhatott már az Ezüst Sirály felől. Van, aki csak a világhálón botlott bele és van, aki több eseményen is részt vett már a Műhely szervezésében. A gyűjtés alapelve hogy mindenki, aki hasznosnak tartja a munkát, a saját jóérzése szerint válassza meg a támogatás mértékét. Több fokozat és ezeken belül több lehetőség áll rendelkezésre.

Támogatási fokozatok
ALAP 1 000 ft 1 500 ft 2 000 ft
KÖZÉP 3 000 ft 4 000 ft 5 000 ft
EMELT 7 500 ft 10 000 ft 15 000 ft
  • Az ALAP fokozat támogatói már érzékelhető mértékben járulnak hozzá a gyűjtés sikeréhez, ám még nem vállalnak jelentős kockázatot vele. Alapvetően ez a szint ajánlott mindenkinek, de különösen azoknak, akik csak távolabbról ismerik a Műhely tevékenységét.
     
  • A KÖZÉP fokozatot választók nagyobb súllyal veszik ki a részüket a cél elérésében, azonban ekkora összegek sokak számára komolyabb terhet jelenthetnek. Ezért elsősorban azok figyelmébe ajánlott, akik ezt meg is engedhetik magunknak és ezen a módon is szeretnének hangsúlyosabb biztatást közvetíteni a Műhely irányába.
     
  • Az EMELT szintű támogatók fizetik be a legnagyobb összegeket, viszont itt már akarva-akaratlanul megjelenhetnek elvárások vagy megfelelni akarások. Ezért ez a fokozat leginkább a jómódú és mélyen elkötelezett támogatók számára javasolt.
     

A föntiekben látható összegek csupán ajánlások, ezektől elérő mértékű támogatásokra is van lehetőség. Ugyanakkor a kétszáz forint alatti és az húszezer forint fölötti tételek nem ajánlottak. Előbbiek túlzottan megterhelnék a pénzügyi könyvelést, utóbbiak pedig jelentősen megnövelnék a függésbe kerülés kockázatát.

Számlaadatok
Szervezet MI-​TI-ÉN Alapítvány
Számlaszám 16200010-​00130585
(MagNet Bank)
Közlemény Ezüst Sirály

 
Bármekkora összeg mellett is dönt valaki, azt érdemes figyelembe vennie, hogy a támogatás, függetlenül a mértékétől, önmagában véve is fontos lélektani üzenetet hordoz: biztatást, megerősítést fejez ki és nyomatékosan a munka folytatására buzdít.

 
Hála és köszönet minden tiszta szándékú támogatásért!


* Megjegyzés (szept.18.): Az alapvetések végül nem írásba foglalva, hanem előadás formájában váltak elérhetővé.