Bennünk élő … – különkiadás: 1848/49 ← Ezüst Sirály

Meghívó Bennünk élő … – különkiadás: 1848/49

Rendkívüli eseménnyel folytatódik a Bennünk élő XX. század – beszélgető-est. A következő alkalommal kísérletet teszünk a XX. század kereteiből való kilépésre, a XIX. század közepe kerül terítékre. Mindezt az előttünk álló március 15-ére hangolódva is tesszük. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékeit idézzük meg, kétféle megközelítésben. Egyrészt az elmesélésre kerülő emlékek jöhetnek a családi, ismeretségi …read more

Rendkívüli eseménnyel folytatódik a Bennünk élő XX. század – beszélgető-est. A következő alkalommal kísérletet teszünk a XX. század kereteiből való kilépésre, a XIX. század közepe kerül terítékre. Mindezt az előttünk álló március 15-ére hangolódva is tesszük. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékeit idézzük meg, kétféle megközelítésben. Egyrészt az elmesélésre kerülő emlékek jöhetnek a családi, ismeretségi körből, ki mit tud a ükszüleiről, vagy más fölmenőiről, hogyan élték meg a forradalom hónapjait, mit tettek, vagy nem tettek a szabadságharc idején. Másrészt pedig fölidézhetjük a később élő nemzedékek viszonyát a nagy nemzeti sorsfordulónkhoz: hogyan ünnepelték a szüleink, nagyszüleink, egyéb rokonaink, ismerőseink március 15-ét, s megbeszélhetjük azt is, hogy mi magunk hogyan éltük meg a forradalomhoz kapcsolódó megemlékezéseket, akár gyermekkorunkban az iskolában, vagy később, felnőttebb fejjel, az utcákon járva-kelve, esetleg egy-egy rendezvényen megjelenve.

Mindenkit várunk szeretettel február 28-án, pénteken 6 órától, a KÖZépPONT-​ban (XII. ker. Kiss János altábornagy utca 26.).

Ahhoz, hogy a KÖZépPONT működni tudjon és ilyen, illetve ezekhez hasonló programokat tudjunk szervezni, a Te támogatásodra is szükség van! Ezért a programjainkon való részvétel hozzájárulásos, melyet kérünk, anyagi helyzeted függvényében tegyél meg (200, 300, 400, 500 Ft). Köszönjük!

Az esemény követhető a facebookon is.