Bennünk élő XX. század – háborús évek: II. világháború ← Ezüst Sirály

Meghívó Bennünk élő XX. század – háborús évek: II. világháború

Folytatódik a Bennünk élő XX. század – beszélgető-est. A következő témánk a II. világháború időszaka, tágan értelmezve, beleértve a háborút megelőző és követő egy-két esztendő eseményeit is. Az emlékek lehetnek az apák, nagyapák, dédapák, nagybácsik, egyéb rokonok, ismerősök, barátok, de akár az „ellenségek” emlékei is. Lehetnek katonatörténetek, frontélmények, hadifogságról szóló beszámolók. De jöhetnek történetek a …read more

Folytatódik a Bennünk élő XX. század – beszélgető-est. A következő témánk a II. világháború időszaka, tágan értelmezve, beleértve a háborút megelőző és követő egy-két esztendő eseményeit is. Az emlékek lehetnek az apák, nagyapák, dédapák, nagybácsik, egyéb rokonok, ismerősök, barátok, de akár az „ellenségek” emlékei is. Lehetnek katonatörténetek, frontélmények, hadifogságról szóló beszámolók. De jöhetnek történetek a hátországból is: miként élték meg az anyák, feleségek, gyerekek a háborús nélkülözést, a férfiak távollétét, hogyan élték meg a bombázásokat, a front átvonulását, a „felszabadulást” és a béke első heteit, hónapjait. És miként emlékeztek minderre évekkel, évtizedekkel később, akár a családon belül, akár baráti körben, iskolában, munkahelyen vagy bárhol másutt.

Mindenkit várunk szeretettel január 31-én, pénteken 6 órától, a KÖZépPONT-​ban (XII. ker. Kiss János altábornagy utca 26.).

Ahhoz, hogy a KÖZépPONT működni tudjon és ilyen, illetve ezekhez hasonló programokat tudjunk szervezni, a Te támogatásodra is szükség van! Ezért a programjainkon való részvétel hozzájárulásos, melyet kérünk, anyagi helyzeted függvényében tegyél meg (200, 300, 400, 500 Ft). Köszönjük!

Az esemény követhető a facebookon is.