Emlékezés 1956-ra és az ötvenes évekre ← Ezüst Sirály

Meghívó Emlékezés 1956-ra és az ötvenes évekre

Október 23-án, pénteken délután 4 órától a KÖZépPONT-ban egy kis ünnepség, majd azt követően egy beszélgetés keretében várunk mindenkit szerettel, aki emlékezni akar az ötvenes évekre és benne az 1956-os forradalmi napokra. …read more

Hogyan élték meg az ötvenes éveket az akkor élők és milyen emlékek élnek mindezekről bennünk, ma élőkben? Milyen volt az élet az ötvenes években? Milyen volt a légkör, a hétköznapi élet, milyen a hatalomhoz, a párthoz való viszony? Milyen élmények, benyomások, hangulatok ragadtak meg ebből a korból a közös emlékezetben?

Idén október 23-án egy kis ünnepséget követően, ezekről a bennünk élő családi, vagy ismerettségi körből származó emlékekről beszélgetünk, hasonlóan ahhoz, ahogy a Bennünk élő XX. század című sorozat keretei között szoktunk. Bárki hozhat egy történetet, egy emléket, tárgyat, fényképet, újságot, levelet vagy bármit, ami segít emlékezni ezekre az időkre.

Mindenkit várunk szeretettel október 23-án, pénteken délután 4 órától a KÖZépPONT-ban. (XII. ker. Kiss János altábornagy u. 26.)

Házigazda: Illés Gergely

Az esemény követhető a facebookon is.