Emlékezés Trianonra és a Nagy-Magyarországra ← Ezüst Sirály

Meghívó Emlékezés Trianonra és a Nagy-Magyarországra

Száz esztendővel ezelőtt, 1920. június 4-én megváltozott körülöttünk a világ, fölbomlott a Nagy-Magyarország. Erre a változásra, erre az megrázó átalakulásra emlékezünk egy beszéd és beszélgetés keretében, június 4-én, csütörtökön 6 órától a KÖZépPONT-​ban …read more

1920. június 4-én megváltozott körülöttünk a világ, fölbomlott a Nagy-Magyarország. Ezeréves határok helyébe léptek újak, milliók váltottak hazát anélkül, hogy költöztek volna. Fordulópont ez az országunk, a nemzetünk, a közösségünk történetében, s bár sok minden történt azóta is, ez a változás, ez az átalakulás ma is meghatározó erővel hat ránk.

Erre a változásra, erre az átalakulásra emlékezünk meg június 4-én, csütörtökön 6 órától a KÖZépPONT-ban (XII. ker. Kiss János altábornagy utca 26.).

Ha valakinek van olyan fájó vagy kedves emléke, amit szívesen megmutatna és köthető a Nagy-Magyarországhoz, vagy a trianoni döntéshez, bátran hozza el magával. Lehet ez egy fénykép, egy levél, egy plakát, vagy bármi más, lehet akár egy történet is a nagyszülőktől, fölmenőktől, vagy másoktól.

Az emlékezés elején egy beszéd hangzik el, amit egy kis szertartás, majd pedig beszélgetés követ. Házigazda: Illés Gergely.

Mindenkit szeretettel várunk!

Az esemény követhető a facebookon is.