A közélet megújításáról ← Ezüst Sirály

Hangadó – 1. adás A közélet megújításáról

Van-e kapcsolat a mindennapi viselkedésünk és a közéletünk állapota között? Van-e lehetőségünk, hogy változtassunk a közös ügyeink elintézésének a színvonalán? Tehetünk-e bármit, azon túl, hogy kárhoztatjuk a számunkra ellenszenves nyilvánosságbéli szereplőket?

Röviden: van! Bővebben: erről szó a Hangadó első adása, egy órában. …read more

A felvétel 2021. április 30-án került rögzítésre

Van-e kapcsolat a mindennapi viselkedésünk, magatartásunk és a közéletünk állapota, minősége között? Van-e lehetőségünk, hogy változtassunk a közös ügyeink elintézésének a színvonalán? Tehetünk-e bármit, azon túl, hogy kárhoztatjuk a számunkra ellenszenves nyilvánosságbéli szereplőket?

A most következő adásban ezek a kérdések kerülnek terítékre. Gyorsan meg is adható a válasz: van lehetőségünk változtatni és bár látványos eredmények rövidtávon nem várhatóak, mégis érdemes belevágni. Ennek a mikéntjét úgy lehet összefoglalni: »az állam szabad bírálata mellé, a felelős mozgalmi alkotómunka társul«. Tömören ennyi a lényeg, a részletesebb kifejtés meghallgatható egy bő óra hosszában.

(Letölthető innen. [~60Mb])

A Hangadó egy újonnan induló sorozat az Ezüst Sirály Közéleti Műhely keretei között, amely néhány havonta jelentkezik egy-egy kérdéskör átfogó körbejárásával. Ez a mostani, indító adás a közélet megújításának a kezdeteiről szól és az Ezüst Sirály egészének a fő alapvetését fogalmazza meg.

Támogatás

Ha valakinek tetszett az adás és szándékában áll, illetve módja van rá, akkor pénzzel is támogathatja a Műhelyben folyó további munkát. Elsősorban 500 és 1000 forint közötti összegre érdemes gondolni, de már 200 forintért is köszönet jár. Bővebben lásd a Támogatás oldalt.

 


 

Bővítés

(május 15.)

Készült egy rövid, körülbelül három perc hosszúságú szöveges kivonat, valamint egy, az áttekintést segítő vázlat is.
bővebben →