Ezüst Sirály klubest ← Ezüst Sirály

Meghívó Ezüst Sirály klubest

Április 26-án, kedden délután a KÖZépPONT-​​ban kerül sor az Ezüst Sirály következő Klubestjére.

Nyitó témánk a közéleti őrület mibenléte, avagy min múlik, hogy egy közösség túlfeszült idegállapotba kerül? Bibó István után szabadon… …read more

Április 26-án, kedden a KÖZépPONT-​ban kerül sor az Ezüst Sirály Közéleti Műhely következő Klubestjére.

Már két héttel ezelőtt megfogalmazódott a téma, ám az akkori klubest sajnálatosan elmaradt.

Elsődleges kérdésünk a közéleti őrület és józanság viszonya. Min múlik, hogy egy közösség túlfeszült idegállapotba kerül és mitől marad abban tartósan? Mi segíti a higgadt mérlegelést, a mélyebb átgondolást a közügyekkel kapcsolatban? És mi a lehetséges mozgástere mindezzel kapcsolatban a közösséget alkotó egyéneknek? A témához jó kiindulópontot jelenthet Bibó István egy gondolatmenete a közösségi hisztériáról.

Mindenkit szeretettel várunk április 26-án, kedden 6 órától a KÖZépPONT-ban. (XII. ker. Kiss János altábornagy u. 26.)

Ezeken az esteken az Ezüst Sirály által képviselt irányok kapnak teret, elsősorban beszélgetések, eszmecserék formájában. A hagyomány ereje, azaz a magyar történelem közelebbi és távolabbi kérdései sűrűn lesznek terítéken, de az eszmék világa és a közélet tere is bármikor napirendre kerülhet.

Az est anyagi része becsületkasszás módon működik.
Egy 500 és 1000 forint közötti összeg tökéletesen elégséges hozzájárulás, de már 200 forintért is köszönet jár. Ha pedig valaki többel szeretné támogatni az Ezüst Sirályt, úgy felé az a kérés tolmácsolható, hogy 2000 forint fölé ne lépjen, ezzel biztosítva az egyenrangúságon alapuló, elvárásoktól és megfelelni akarásoktól mentes működést. (Lásd még: Támogatás.)

(Az esemény követhető a facebookon is.)